Sushi eten bij Shabu Shabu

Bij sushi restaurant Shabu Shabu kunt u onbeperkt genieten van verse sushi. Niet zo een sushi-liefhebber? Geen probleem! Op onze kaart vindt u een breed scala aan grillgerechten, salades en side dishes: voor ieder wat wils. Als u besluit om sushi te eten bij Shabu Shabu dan bent u zeker van:

  • Uniek all you can taste-concept
  • Huisgemaakte verse sushi
  • Inclusief uitgebreid dessertbuffet*
  • Pure verse ingrediënten
  • Meer dan 100 verschillende gerechten
  • 13 vestigingen waardoor er altijd een restaurant in de buurt is

*uitzondering Dordrecht

Reserveer direct

Sushi eten bij één van onze Shabu Shabu vestigingen

Shabu Shabu heeft 13 sushi restaurants door heel Nederland waar u heerlijk kunt genieten van de Japanse keuken. Er is dus altijd een vestiging bij u in de buurt.

 

Klik op de markers in het kaartje om naar de pagina van het desbetreffende restaurant te gaan.

Sushi lunch of diner: All you can taste

Bij Shabu Shabu kunt u genieten van een heerlijke sushi lunch of diner volgens het All you can taste-concept. Dit concept houdt in dat u onbeperkt kunt genieten van de heerlijke gerechten die de Japanse keuken te bieden heeft. Onze menukaart bevat meer dan 100 verschillende gerechten, zodat er voor iedereen iets te bestellen is. Naast de verse sushi, kunt u ook heerlijke vleesgerechten en salades bestellen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze menukaart.

 

Tarieven all you can taste

All you can taste prijzen Volwassenen Kinderen 0-3 jaar Kinderen 4-10 jaar
Lunch* maandag t/m zondag € 18,50 Gratis € 9,50
Diner maandag t/m woensdag € 27,50 Gratis € 12,50
Diner donderdag t/m zondag en feestdagen € 28,90 Gratis € 12,50

* Lunch is doordeweeks niet beschikbaar bij al onze vestigingen. Bekijk de restaurant pagina van uw Shabu Shabu restaurant voor meer informatie.

Reserveer direct

Clarissa, Amsterdam

"Als je lekkere sushi wil eten moet je echt naar Shabu Shabu. De prijs-kwaliteit verhouding is top! De kers op de taart is toch wel het heerlijke toetjes buffet, waarmee je het sushi diner in stijl afsluit."

Fam. Silva, Amersfoort

"De kinderen lusten geen sushi, maar mijn vrouw en ik wel. Fijn dus dat dit restaurant meer heeft dan sushi alleen. Er kan besteld worden met een tablet, wat vooral de kinderen leuk vonden. Wij hebben een heerlijke avond gehad en komen zeker nog eens terug."

Demian, Rotterdam

"Mijn favoriete sushi restaurant! ik kom hier graag en de sushi is heerlijk. De overige gerechten zijn ook lekker. Ik zal Shabu Shabu dus echt aanraden als je lekker wil eten in een sfeervol en modern sushi restaurant."

Onze sushi gerechten

Wij bieden meer dan 50 verschillende sushigerechten aan. Zo serveren wij klassieke sushi met vis, vegetarische sushi en vlees sushi. Er bestaan veel verschillende sushi varianten: wij hebben onderstaande op de kaart staan.

Nigiri sushi

Nigiri sushi is het bekendste type sushi in Japan. Het woord Nigiri betekent letterlijk ‘pakken of vormen met de hand’, en dat is precies hoe deze sushi gemaakt wordt. Er wordt een klein bolletje rijst gevormd met de hand en vervolgens wordt er een rauw stukje vis, tofu of omelet op gelegd. Als de vis erg glibberig is of als de substantie snel uit elkaar valt, wordt er een klein ‘bandje’ gemaakt van nori (zeewier) om het geheel bij elkaar te houden. Bij Shabu Shabu hebben wij Nigiri sushi met onder andere (gerookte) zalm, geflambeerde zalm, omelet, tonijn, garnaal, zeebaars, surimi, paling, octopus en tofu.

Inari sushi

Bij deze sushi soort is er een bakje gemaakt van tofu. Deze bakjes worden vervolgens gevuld met een smakelijke vulling als tonijntartaar, zalmtartaar, gegrilde zalm en gegrilde tonijn. Inari sushi is door het gebruik van tofu licht zoetig van smaak.

Gunkan sushi

Er worden bij Gunkan sushi bakjes gemaakt van nori (zeewier) welke gevuld worden met onder andere paling, viskuit en krab. Ook zoetwaterkreeft, zeewier en zalmeitjes zijn heerlijk in de Gunkan sushi.

Maki sushi

Maki is de bekendste soort sushi in het Westen en betekent letterlijk ‘gerold’. Er wordt een nori vel op een ‘sushi mat’ gelegd en hier wordt sushi rijst en vis of groenten op gelegd. Vervolgens wordt het geheel strak opgerold, waardoor er een lange sushi rol gecreëerd wordt. Deze rol wordt in stukken gesneden en per 3 geserveerd. Wij serveren maki sushi gevuld met zalm, komkommer, tonijn en ei.

Inside out sushi

De originele naam van de inside out sushi is Uramaki sushi. Uramaki is een variant waarbij de ingrediënten in de nori gewikkeld zitten en de sushi rijst aan de buitenkant gerold is. De rijst wordt vaak nog opgeleukt met vissenkuit, sesamzaad of gebakken uitjes. De bekendste inside out sushi is de California surimi: een mix van surimi, avocado en oranje vissenkuit.

Temaki sushi

Temaki sushi wordt ook wel een handroll genoemd. De nori wordt gevouwen in de vorm van een puntzak van ongeveer 10 centimeter. Hier worden de ingrediënten in gestopt en hier kunnen oneindige variaties mee gemaakt worden. Bij ons staat een vegetarische, tonijn, zalm en California Temaki op het menu.

Sashimi

Sashimi is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne plakjes wordt gesneden. De vis is zo vers en dun gesneden dat het als boter smelt op uw tong. Bij Shabu Shabu serveren wij tonijn en zalm sashimi. Ook kunt u een mix bestellen welke bestaat uit sashimi van zalm, tonijn, zoetwatergarnaal, zeebaars en coquille.

Reserveer direct

Overige gerechten

Naast sushi, hebben wij ook diverse andere gerechten op het menu staan. Zo kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan salades, grillgerechten, gefrituurde snacks, soep, rijst, noedels en teppanyaki. Ook bieden wij, naast vegetarische sushi, ook diverse vega side dishes aan. Het all you can taste sushi diner sluit u af met een heerlijk dessertbuffet die in al onze vestigingen (behalve Dordrecht) voor u klaar staat.

Salades

Voor de gezonde eters onder ons hebben wij diverse smakelijke salades op ons menu staan. Heerlijk om op zich zelf te eten, maar ook lekker om te combineren met gegrild vlees of vis:

  • Wasabi beef
  • Tuna avocado
  • Prawn
  • Octopus
  • Grilled Salmon
  • Seaweed (vegetarisch)
  • Surimi

Grillgerechten

Geniet van de smaakvolle grill gerechten die vers door onze koks bereid worden. Het vlees is van A-kwaliteit. Wij hebben de volgende grillgerechten op onze menukaart staan:

  • Gegrilde Ribeye
  • Biefstukreepjes
  • Lamskotelet
  • Ossenhaasblokjes
  • Gegrilde inktvis
  • Kipspiesjes
  • Kipgehaktballetjes

Gefrituurde snacks

Onze gefrituurde gerechten zijn favoriet bij velen. Daarom hebben wij een breed assortiment aan gefrituurde vis, vlees en zoetigheden:

  • Kip (drumsticks, vleugels, karbonade stukjes)
  • Scholfilet
  • inktvisringen
  • Garnalen (ebi tempura, krokante garnalen, garnalenkroket, garnalenloempia’s)
  • Aardappel kaaskoekjes
  • Loempia’s
  • Sesamballetjes
  • Gefrituurde banaan

Soep, rijst & noedels

Begin de avond met een lekker soepje of combineer vlees of vis gerechten met een lekker bakje rijst of noedels. Wij hebben een aantal side dishes op onze kaart, die uw sushi diner nog smaakvoller maken. U kunt de volgende gerechten bestellen:

  • Miso soep
  • Ramen soep
  • Gebakken ramen noedels
  • Gebakken udon noedels
  • Gebakken rijst
  • Gestoomde rijst

Teppanyaki

Teppanyaki is een Japanse bereidingswijze waarbij het voedsel op een hoog vuur wordt klaargemaakt op een ijzeren plaat. Wij bieden verschillende gerechten die op deze Japanse methode worden bereid:

  • Zalmfilet
  • Ribeye rolletjes
  • Gegrilde kipfilet
  • Ossenhaasblokjes
  • Gyoza (kippastei)
  • Garnalen
  • Gamba’s
  • Coquille
  • Kippendijfilet
  • Japanse pannenkoek met garnalen en groenten
  • Eendenborstfilet

Dessertbuffet

In elke vestiging, behalve in die van Dordrecht, kunt u genieten van een luxe dessertbuffet. De nagerechten doen u gegarandeerd watertanden: het assortiment bestaat onder andere uit soesjes, panna cotta en vers fruit. Ook deze toetjes kunt u onbeperkt eten.

Reserveer direct

Sushi: hoe is het ontstaan?

Rond de vierde eeuw voor Christus werd in Zuidoost Azië vis ingepakt in vers gekookte rijst zodat deze langer goed bleef. In eerste instantie werd de rijst weggegooid, maar toen deze conserveringsmethode werd overgenomen door de Japanners (in 1603), werd de rijst onderdeel van het gerecht: de eerste vorm van sushi werd geboren!

Later, toen de Japanners zich steeds duurdere ingrediënten konden veroorloven, werd de zure smaak van de gefermenteerde ‘zure’ rijst nagebootst door rijstazijn aan de rijst toe te voegen. Aan de begin van de negentiende eeuw werd de sushi ontwikkeld zoals wij deze vandaag kennen. Pas in de tweede helft van de negentiende eeuw werd sushi wereldwijd bekend en in 1970 werd het eerste sushi restaurant geopend in Nederland. In eerste instantie was sushi erg duur en werd gezien als een kostbare delicatesse. Tegenwoordig zijn er veel sushi restaurants in ons kikkerlandje in alle prijsklassen.

De sushi die hier in Nederland hebben, smaakt anders dan de traditionele Japanse sushi. In de Westerse cultuur wordt sushi vaak met sausjes geserveerd en worden er vaak veel ingrediënten toegevoegd voor extra smaak. Daarnaast dopen wij onze sushi in een mengsel van soja saus, wasabi en ingelegde gember. Japanners houden hun sushi vrij eenvoudig en eten deze niet met sausjes of sojasaus. Zij gebruiken alleen de ingelegde gember als gehemeltereinigingsmiddel tijdens het eten van de verschillenden sushi soorten door. Op deze manier kan men ultiem genieten van de smaak van verse vis.

Sushi basis ingrediënten

De Westerse sushi, waar wij van genieten, worden gemaakt met een aantal basis ingrediënten:

  • Nori: zeewiervellen waar de sushi ingerold wordt.
  • Sushirijst: deze speciale rijst is anders dan ‘normale rijst’.
  • Rijstazijn: dit wordt door de rijst gemengd om zo de originele ‘zure smaak’ na te bootsen.
  • Vis & vlees: vaak wordt er gekozen voor rauwe, geflambeerde of gerookte zalm. Andere favorieten zijn(rauw of gebakken) garnalen, tonijn, surimi, paling en octopus. Vleessoorten die gebruikt worden zijn rundvlees en kip, welke uiteraard eerst gegaard worden.
  • Avocado & komkommer: deze ingrediënten worden vaak samengevoegd in de sushi met vis en vlees. Ook wordt er vegetarische sushi gemaakt met komkommer en avocado.
  • Tofu en omelet: deze ingrediënten worden vaak gebruikt om vegetarische sushi te maken. Ook wordt tofu gemaakt om Inari sushi te maken.
  • Sojasaus, wasabi & ingelegde gember: deze 3 ingrediënten worden door elkaar gemengd om zo een smakelijk sausje te maken waar u de sushi in kunt dopen.

Sushi blog

Wilt u meer weten over sushi? In ons blog leest u van alles over sushi: van uitgelichte gerechten, specials tot sushi gadgets en opmerkelijke sushi variaties.

Reserveer direct